nedjelja, 19. studenoga 2017.

Steve Jobs

https://si.wsj.net/public/resources/images/OB-XP371_0524ce_J_20130524111527.jpg
Steve Jobs
Steven Paul Jobs 1955. godine je rođen u San Francisco-u California-iji. On je suosnivač tvrtke Apple zajedno sa Steve-om Wozniak-om i Ronald-om Wayne-om. No i njegov prijatelj Steve Wozniak su sagradili nekoliko računala u garaži Steve-ovih roditelja.
       Tada su došli na ideju da osnovaju tvrtku Apple. Veliki uspjeh je postigao njegovo računalo Apple 2, a Apple 3 je bio neuspjeh zbog visoke cijene. 1985. godine otpustili su ga iz Apple-a jer nisi ostvarivali profit na njegovim projektima.
     Tada je osnovao tvrtku Next u kojoj je napravio računala koja su se dobro prodavala i bila bolja od Apple-ovih. Apple je kupio Next i tada je Steve Jobs opet postao direktor Apple-a. Kada se Steve vratio u Apple tvrtka je jako loše poslovala, ali on ju je osnažio, napravio proizvode bolje.
     Tada je Apple postao div u računalnoj industriji jer je postao bolji od IBM-a i DELL-a. Dok je bio direktor napravio je još i Ipod, Iphone, Ipad i dok ih je radio radio mislio je na savršenost i profinjenost da bude što bolji za upotrebu, da što više stvari možeš raditi na njima. Steve je umro 2011. godine, ali da je ostao živ siguran sam da bi donio još puno savršenih proizvoda.

Nema komentara:

Objavi komentar