ponedjeljak, 11. prosinca 2017.

Ray Kroc

https://www.thefamouspeople.com/profiles/images/ray-kroc-4.jpg
Ray Kroc
http://www.simplyknowledge.com/uploads/script/ray-kroc/golden-001.gif
McDonald's
Punim imenom Raymond Albert Kroc je rođen 1902. u Chicagu. 
       Sa 15 godina u prvom svjetskom ratu je radio kao vozač ambulante i tamo je upoznao Walta Disneya i Ernesta Hemingwaya. Kao mali je pokazivao je instinkte za biznis i otvorio štand gdje je prodavao limunadu. Kada je istraživao mogućnosti za karijeru izabrao je da bude prodavač nekretnina i počeo je raditi za
Lily-Tulip Cup gdje je prerastao na menađera. 1940. ostavlja Lily-Tulip Cup i počinje prodavati multimixere koje je mu je Earl Prince pokazao jer je on njihov izumitelj, te multimixere prodaje divljem države.
     1954. posjećuje restoran u vlasništvu Dicka i Maca McDonald zato jer su trebali par multimixera i ostaje zadivljen efikasnošću i jednostavni menijem hamburgera, pečenih krumpira i shakesova. Odmah se ponuđuje da radi kao agent za njih. 1955. je utemeljio McDonald's System i otvara prvi novi restoran u Illinoisu.
     Već 1959. je otvorio 100 restoran po redu i 1961. otkupljuje restoran od braće McDonald. Uveo je stroga pravila o pripremi, veličinama, načinu kuhanja i pakiranja što je osiguralo da u svim restoranima bude ista hrana. Pripisao si je ulogu predsjednika i ostao na tom mjestu do svoje smrti.
          U vrijeme smrti je imao 7500 restorana, u tri desetine zemalja i vrijedilo je 8 milijardi dolara, a njegovo vlasništvo 500 milijuna dolara. 1984. godine je umro od zastoja srca.

1 komentar:

  1. I on je kriv zašto se ljudi debljaju :), imaš lijepi blog

    OdgovoriIzbriši