utorak, 12. prosinca 2017.

Bob Dylan


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/28/Joan_Baez_Bob_Dylan_crop.jpg/1200px-Joan_Baez_Bob_Dylan_crop.jpg
Bob Dylan
http://www.slate.com/content/dam/slate/blogs/browbeat/2016/10/13/why_bob_dylan_shouldn_t_have_gotten_the_nobel_prize_for_literature/149080611-legend-bob-dylan-performs-on-stage-during-the-21st.jpg.CROP.promo-xlarge2.jpg
Bob Dylan
Robert Allen Zimmerman je pjevač i pjesmo pisac, rođen je 1941 u Duluth-u.
         U mladim danima je bio inspiriran mladim rock zvijezdama kao što su Elvis Presely, Jerry Lee Lewis. Kada je krenuo na fakultet po lokalnim kafićima je počeo svirati folk i country glazbu. 1960. napušta fakultet i seli se u New York gdje počinje pjevati po kafićima i posjećuje svoju najdražu pjevačicu Woody Richard u psihološkoj bolnici.
          New York Times je objavio recenziju njegovog pjevanja i potpisuje ugovor s Columbia Records. I tada mijenja ime u Bob Dylan te objavljuje isto imeni album. 1963. ulazi u vezu s Joan Baez koja mu donosi tisuće obožavatelja. 60-ih godina prošlog stoljeća Bob je bio je od protestnog pokreta protiv politike.
          1965. se okreče električnoj glazbi i izdaje albume s električnom glazbom. 1966. dešava se nesreća od koje e Bob oporavlja godinu dana. 1968. izbacuje novi album koji nije bio kao oni prije. 1974. kreče na prvu turneju i izbacuje par dobrih albuma, nažalost 1976. završava u zatvoru zato jer je napravio pjesmu o ubijenom boksaču koju su ljudi krivo protumačili.
       Bob Dylan je 1982. godine uveden u pjesmo piščevu kuću slavnih. Od 80- ih počinje nizati dobre albuma, a za dobrim albumima dolaze i nagrade, kritičari u 21. stoljeću ga pohvaljuju kao nije zastao nego je nastavio nizati vrhunske pjesme. 
       Osvojio je mnoštvo nagrada do sada pa čak i Nobelovu nagradu. Bob je snimio i par filmova i dobio Oscara za najbolju pjesmu u filmu. Bob Dylan je i dalje živ i piše pjesme. 

Broj komentara: 7:

  1. AAA kak ti se dalo sve to pisat!?

    OdgovoriIzbriši
  2. ODLIČNO SI TO NAPISAO IMAŠ JAKO PUNO ZANIMLJIVIH INFORMACIJA

    OdgovoriIzbriši
  3. Bravo Damica. Postovi su ti domišljati i kreativni, ali možeš i bolje.

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlično si složio priču s puno zanimljivosti

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlično samo nastavi jako mi se sviđa to što radiš.

    OdgovoriIzbriši
  6. Text ti je odličan i blog ti je odličan samo nastavi.

    OdgovoriIzbriši
  7. savršen blog post još bolji. #samotakonastavi

    OdgovoriIzbriši